Header image

Een optimale afdruk is een van de pijlers van degelijk kroon- en brugwerk. Toch is het niet altijd een eenvoudig onderdeel van de procedure. Uit studies is gebleken dat de kwaliteit van de afdruk niet altijd goed is. 85-90% van de afdrukken hebben “foutjes”. De ene crucialer dan de andere. Een hulpmiddel om afdrukken te verbeteren is het individualiseren van de lepel. Dit kost iets meer tijd maar leidt tot uitstekende resultaten.
 
De individuele lepel
Dit is mogelijk met een standaard metalen rimlock lepel. Voor deze techniek heeft u een afdruk materiaal nodig waar naast het lepel materiaal en het spuitmateriaal ook een putty aanwezig is. Een goed voorbeeld is Aquasil Ultra van Dentsply.
Als de putty is gemengd kunt u de randen en eventueel het palatum van de lepel opbouwen. Plaats de lepel in de mond en laat de putty hard worden. Imprints van de elementen worden verwijderd. Vervolgens wordt de lepel gevuld en omspuit u de elementen. Tevens alle occlusale vlakken en incisale randen van de niet geprepareerde elementen. Door de verbeterde pasvorm van de lepel is de kans kleiner dat het afdrukmateriaal wegvloeit waardoor luchtbellen of onnauwkeurigheden kunnen ontstaan.

Na de uithardingstijd wordt de lepel uit de mond verwijderd.

Meer informatie?europlay casino bonus codes op met Rob Markus
Tel. 0800-3300000
Email r.markus@excent.eu
Of bezoek website http://www.excent.eu/contactformulier/

Drs. Martijn Moolenaar is tandarts/implantoloog, prosthodontist en eigenaar van het Dental Design Center in Blaricum. Als gastdocent verzorgt hij de lezing “Optimizing soft tissue esthetics around implants” voor de Excent Educa Club 2011

Je kunt reactie op dit artikel volgen via RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Reageer op dit artikel

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes