Header image

Kleur en vorm … in de praktijk

M2 tandartsen behandelt geen monden, maar mensen

Er zijn twee tandartspraktijken in Nederland die een gooi doen naar de meest kleurrijke ontvangstruimte. De één bevindt zich in Oegstgeest, de ander in Voorburg. In deze twee praktijken van M2 tandartsen worden kleuren en vormen gebruikt om patiënten op hun gemak te stellen. Na de hotelachtige ontvangst volgt een hoogwaardige behandeling waarin aandacht voor de patiënt centraal staat.

http://blog.excent.eu/usa-online-casino-accepting-mastercard/Wanneer je de praktijk van M2 tandartsen in Oegstgeest binnen loopt, heb je als patiënt allerminst het gevoel van naar de tandarts gaan. Het lijkt er meer op dat je gaat inchecken bij een sterrenhotel. Het is de filosofie van oprichters Rolf van Mierlo en Jan de Minjer (M2) die in deze praktijk en die in Voorburg goed doorklinkt. “We behandelen hier mensen, geenmonden,” vertelt Anne-Gitte Hulshoff. Zij is tandarts in de maatschap van M2 tandartsen en verantwoordelijk voor een deel van de implantologie. “Dit begint inderdaad al bij de ontvangst. Wij hebben geen receptionisten achter de balie, maar twee hostesses die de patiëntenontvangen. Zij nemen in principe niet de telefoon op, dus hebben zij alle rust om patiënten op hun gemak te stellen en te verwijzen naar de juiste behandelkamer of de poetsruimte.”

Orchidee en Postduif

De behandelkamers in Oegstgeest bevinden zich aan een lange gang links en rechts van de ontvangstlounge. Tegenover iedere behandelkamer is een persoonlijke wachtruimte, waar privacy voorop staat. Iedere wachtruimte heeft een eigen flatscreen met informatie over de tandartspraktijk en de behandelingen.
De poetsruimte is gesitueerd in een opvallende krullende vorm tegenover de desk van de hostesses. De rondingen zijn aan de buitenkant voorzien van moodlight. Hierdoor verandert de poetsruimte op een sfeervolle manier van kleur. Het folderrek heeft de ronde vorm van een straatkiosk. In de hele praktijk is het bloementhema ‘orchideeën’ doorgevoerd, zowel op de wanden bij de wachtruimtes als in de backoffice bij de sterilisatie. Anne-Gitte: “Deze praktijk ligt in de Bloemenbuurt in Oegstgeest. Dit nieuwbouwproject heette de orchidee.
Het thema past helemaal bij onze kleurrijke ideeën van een praktijk vormgeven. Bovendien hebben we in dit project de vrijheid gekregen om de praktijk helemaal naar onze eigen ideeën in te richten.” In Voorburg is de praktijk van M2 tandartsen gevestigd in het monumentale voormalige postkantoor. Anne-Gitte: “Een hele andere situatie, maar zeker niet minder sfeervol. Dat pand noemen we de Postduif. In die praktijk overheerst het thema ‘luchten en vluchten’, dus veel blauwe en grijze tinten, afgewisseld met wolken en vleugels. Ook daar hebben we een ontvangstruimte met hostesses en dezelfde poetsruimte met moodlight.”

Plafondprojecties
Minstens zo interessant als de ontvangstruimte is de vorm en kleur van de backoffice van beide praktijken. Achter de behandelkamers in Oegstgeest bevindt zich de opvallende groene en halfronde sterilisatieruimte. Links daarvan de personeelsruimte met paars-roze kleedruimtes, groene en oranje stoelen en gele krukjes. Rechts van de sterilisatie is de kantoorruimte met groen- en blauwgestreepte muren en orchideeën op de ramen. “Vanaf de backoffice zijn alle behandelkamers via twee deuren te bereiken. Dit is onderdeel van onze workflow, want de tandarts is niet altijd aanwezig. De assistente verzorgt de patiënt voor het grootste gedeelte en hoeft daarvoor niet de behandelkamer te verlaten. Via luiken voeren we trays met schone of gebruikte instrumenten af en aan. Zelfs de vuilnisbakken kunnen we vanaf de backoffice legen; de patiënt merkt dus niet wat er allemaal gebeurt. In de behandelkamers zelf heerst rust. Het zijn de enige witte ruimtes in dit pand. Maar daardoor niet saai, want op ieder plafond hebben we verschillende projecties.” Ook in Voorburg is dit concept doorgevoerd. “Daar hebben we één behandelkamer met een witte maquette van Voorburg aan het plafond hangen. Onze praktijk is met zilver aangegeven.”

Esthetische tandtechniek
Net als een echt sterrenhotel heeft M2 tandartsen ook aangepaste openingstijden. “Veertien uur per dag kunnen patiënten bij ons terecht. We werken met 85 tandheelkundige professionals en zijn van 7.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds geopend. We werken volgens het Prism systeem, waarbij handelingen gedelegeerd worden. Zo zijn we in staat om iedere patiënt een hoogwaardige behandeling te geven.” Naast de algemene tandartspraktijk zijn er twee tandtechnische laboratoria in ontwikkeling bij M2 tandartsen. Joost Jorna van Excent Tandtechniek licht toe: “Excent opent de Dental Design Studio in Oegstgeest, naast de tandartspraktijk van M2 tandartsen. Dit tandtechnisch laboratorium is voor alle regionale Excent klanten. Ter plaatse kan esthetisch werk met de patiënt erbij worden gerealiseerd. Een zeer kundige porseleintechnicus, een zogenaamde KRT (klinisch restauratief tandtechnicus), zal op deze locatie met de patiënt het kroon en brugwerk op maat perfectioneren. Hij zorgt in overleg met de patiënt voor één of meerdere kronen met de optimale vorm en kleur. Op de eerste verdieping van het pand in Voorburg zullen wij een regionaal Excent laboratorium openen: Excent Tandtechniek Haaglanden. Dit lab is bedoeld voor alle regionale klanten van Excent. Voor ons een heel prettige naburige samenwerking.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie over M2 tandartsen
op www.m2tandartsen.nl. Voor meer informatie
over de Excent Dental Design Studio’s zie
www.dentaldesignstudio.nl.

 

Je kunt reactie op dit artikel volgen via RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Reageer op dit artikel

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes